Inloggen
:
:
Inlogcode aanvragen >>
Wachtwoord vergeten >>

Nieuwe zoekmachine in GOOP en SIMS!

Simar heeft de nieuwe zoekfunctionaliteit geïntegreerd in het scherm waar u artikelen kunt zoeken om in uw offerte op te nemen. Naast de knoppen waarmee u een tussenkopje en een combinatie kunt invoegen is een derde knop geplaatst (zie pijl in onderstaande illustratie). Als u op dit Galvano-knopje klikt, wordt de nieuwe zoekmachine geopend. 

U opent nu de nieuwe zoekfunctionaliteit in een nieuw scherm (zie onderstaande illustratie). In dit scherm kunt u, net zoals u dat gewend bent van Galvano.nl, zoeken op een drietal manieren. (1) U kunt zoeken door te klikken op de catalogusafbeeldingen, (2) u kunt zoeken door het invoeren van een zoekopdracht en (3) u kunt zoeken door te filteren op productkenmerken. Deze drie zoekmethodes zullen nu kort worden uitgelegd.

1) Zoeken met afbeeldingen
Zoeken met afbeeldingen is zoeken in de catalogus door middel van het klikken op de afbeeldingen, zoals geïllustreerd door onderstaande afbeelding. U klikt hierbij eerst de productgroep en vervolgens verfijnt u uw zoekopdracht steeds verder. Uiteindelijk blijven alleen die artikelen over die voldoen aan uw zoekopdracht. 

2) Zoekterm invoeren in de zoekbalk
Zoals u van ons gewend bent kunt u ook snelzoeken door het invoeren van een zoekopdracht in de zoekbalk. Galvano toont u dan alle artikelen die voldoen aan de ingegeven zoekterm. Maar er is meer: ook als u een typfoutje maakt, zal Galvano dit intelligent voor u verbeteren. Zo krijgt u altijd resultaten terug! Zie ook onderstaande afbeelding. De gebruiker zoekt hier op de foutieve tekst 'waschbak' maar krijgt wel de resultaten terug voor de zoekopdracht 'wasbak'. 

3) Zoeken door te filteren op productkenmerken
Als u een zoekopdracht heeft ingevoerd kan het voorkomen dat u behoorlijk veel resultaten terugkrijgt. Het kan dan nodig zijn om uw zoekopdracht te verfijnen en verder te filteren op productkenmerken. Denk hierbij aan producteigenschappen als lengte, breedte, diepte, etc. Ook deze functionaliteit van de website wordt aangeboden in de nieuwe zoekmachine. Zoekfilters worden na een zoekopdracht links in het scherm getoond (zie pijlen 1 en 2).
Maar er is meer. U kunt nu ook zoeken door meerdere productkenmerken tegelijkertijd te selecteren. Als u dit wilt, plaatst u eerst een vinkje bij 'Meerder opties kiezen' (Pijl 1). Zodra u deze optie heeft aangevinkt kunt u filteren op meerdere kenmerken. Zie bijvoorbeeld pijl 2 in onderstaand voorbeeld. Hier wil de gebruiker zoeken op inbouwreservoirs van zowel kunststof als staal. Als de gebruiker nu klikt op de knop 'Start zoeken', worden alleen kunststof en stalen inbouwreservoirs getoond.  

De zoekresultaten
Na uw zoekopdracht worden de zoekresultaten overzichtelijk aan u gepresenteerd. Als u met uw muisaanwijzer op een zoekresultaat gaat staan, wordt rechts in het scherm altijd een vergrote afbeelding getoond (zie pijl 3 in bovenstaande illustratie). Zo kunt u goed beoordelen of dit het artikel is wat u zoekt. Daarnaast wordt bij elk zoekresultaat aangegeven of het voorradig is of niet. Zo grijpt u nooit mis. Als u het artikel heeft gevonden wat u nodig heeft en u klikt erop, opent u de vertrouwde artikelinformatiepagina die u gewend bent in GOOP. Hier kunt u de koppelartikelen selecteren die u ook in de offerte wilt zetten en kunt u het artikel definitief aan uw offerte toevoegen. 

Enkele aandachtspunten
De nieuwe zoekmachine is te activeren door de laatste servicepack van GOOP/SIMS in te lezen. Ziet u de functionaliteit niet staan? Neem dan even contact op met de helpdesk via 020-4808286. Tenslotte is het belangrijk om te vermelden dat, naast deze nieuwe zoekmachine, de oude zoekmachine ook nog altijd blijft werken. U kunt dus ook op de oude vertrouwde manier blijven zoeken in het artikelbestand van Galvano. Wij hopen echter van harte dat u de nieuwe zoekmachine eens uitprobeert. Wij weten zeker dat u er veel plezier aan zult beleven!